Vitajte vo svete Biena Moda    0948 12 12 48   info@biena.sk

Úvod Blog Ako vybrať vhodné šaty na ples?

Ako vybrať vhodné šaty na ples?

Ako vybrať vhodné šaty na ples?

Chystáte sa na ples a premýšľate, ako vybrať vhodné plesové šaty? Keďže ide o spoločenskú udalosť, platia tu dôležité pravidlá, ktoré je nutné dodržať. V prvom rade je potrebné vedieť, či ide o prestížny ples, na ktorý je potrebné zvoliť veľkú večernú toaletu alebo o obecný ples, na ktorom si vystačíte s malou večernou toaletou.

 

Vhodné spoločenské šaty na formálny ples

 

šaty na ples

Pri formálnych plesoch, ako je napríklad Ples v opere, sa predpokladá striktnejší dress code. Ten je pri mnohých významných udalostiach uvedený už v pozvánke. Vyberte si zo štandardných farieb, ale zvoľte zaujímavý, neprvoplánový odtieň. V jednoduchosti je krása a elegancia.

Pás šiat na ples by mal byť čo najužší a sukňa široká. Dovolené je odhaliť ramená a taktiež sú povolené spoločenské šaty bez rukávov. Stále je ale potrebné prihliadať na to, o aký ples ide. Ak pôjdete do Opery, rozhodne si vezmite dlhé rukavičky. Tie sa vynikajúco hodia aj na bežný ples. Pri pití si ich nechávate a pri jedle dávate dole. Prstene a hodinky v tomto prípade nechajte doma. Vyhnite sa najčastejším faux pass.

 

Čo je trendy?

 

Plesové šaty sa tento rok nesú v duchu odvážnejších, výrazných farieb a dámy môžu dokonca siahnuť aj po bielej. Štýlové sú aj naďalej mohutné sukne, výstrihy do tvaru srdca, lesklé a trblietavé doplnky, prípadne prírodné motívy. Viac do úzadia ide čipka, ktorá bola obľúbená v minulých rokoch.

 

Plesové šaty pre ženy s chlapčenskou postavou

 

Pri tomto type postavy sa odporúčajú korzetové šaty, v ktorých bude Váš dekolt pôsobiť plnšie. Trblietky, flitre, koráliky či lesklé materiály opticky rozširujú. Môžete si ich teda pokojne dovoliť, rovnako ako svetlé farby.

 

Tipy pre ženy s útlymi plieckami a väčším pozadím

 

Tieto charakteristiky patria dámam s tvarom postavy hrušky. Mali by ste sa teda snažiť odpútať pozornosť od širokých bokov. V tomto prípade sú dobrou voľbou dvojfarebné šaty. Spodná sukňa by mala byť tmavšia, vrch svetlejší, strihy rozšírené, ak aj nemáte veľké konfekčné číslo, ale postavu v týchto paritiách širšiu, zabrúste do ponuky šiat pre moletky, ktoré majú veľmi lichotivé strihy.

 

Šaty na ples pre žienky s väčším bruškom

 

Ak je bruško priveľmi nápadné, vyskúšajte šaty empírového strihu, previazané pod prsiami. Strihovo vám budú svedčať postupne sa rozšírujúce šatičky i hlboké výstrihy. Určite zabudnite na oblečenie z lesklého saténu. Ten by vás rozšíril.

 

Drobné žienky a plesové šaty

Pre ženy nižšieho vzrastu môže byť vcelku problém zohnať plesové šaty. Opticky vám pár centimetrov pridajú aj šatôčky bez ramienok primeranej dĺžky. Dajte si však pozor, aby ste nezvolili príliš dlhú róbu. Mohlo by sa totiž stať, že budete pôsobiť ešte nižšia. Preto sa vyhýbajte šatám s vlečkou.

 

Všeobecné rady pri výbere plesových šiat

 

Šaty, v ktorých sa plesá, by mali dopĺňať pravé šperky, malá kabelka do ruky a elegantné večerné lodičky. V každom prípade sa vyhnite hodinkám a lacnej bižutérii. Účes by mal byť pevný, aby vydržal celý večer. Ak chcete mať rozpustené vlasy, môžete ich doplniť decentnými ozdobami. Pri líčení môžete byť odvážnejšie, dajte však pozor na to, aby ste vždy zvýraznili len jednu časť tváre. Napríklad pery či oči. Väčšina plesov sa koná práve v zimnom období, preto myslite na vhodný elegantný kabát. Vyhnite sa obyčajným bundám.

 

Pár tipov na záver

Plesové šaty by mali decentne zakryť prípadné ženské nedostatky. Preto voľte spoločenské šaty aj podľa typu postavy. Netreba zabúdať na to, že žena, ktorá nie je obdarená poprsím, má voliť dekolt zo zadu. Dáma s tvarom postavy „hruška“, teda s menším hrudníkom než boky, by mala zvoliť rovný výstrih. Skúste sa riadiť našimi typmi a na plese budete vo vašich šatách neprehliadnuteľná a dokonalá!

 

Vo fotgalérii uvídte len zlomok našej ponuky spoločenských šiat, kľudne prelistujte ponuku priamo v e-shope - spoločenské šaty Biena Moda