Vitajte vo svete Biena Moda    0948 12 12 48   info@biena.sk

Úvod Blog Legíny! Ako na ne?

S čím kombinovať moderné legíny?

S čím kombinovať moderné legíny?

Na legínach ženy najviac "baví", že ich môžu nosiť celý rok, na mnoho spôsobov, sú pohodlné a ľahko ich doladiť s inými kúskami šatníka. je pravdou, že trošku polarizujú ženské módne publikum, buď ich  môžete alebo by ste si ich nezvali ani za svet. Ale keď ich miluješ, nie je čo riešiť. Teda vlastne áno, s čím všetkým a ako ich doladiť a stať sa ešte zaujímavejšou a príťažlivejšou. Tak, či onak, legíny sú tu už veľa rokov, vracali sa v móde v šesťdesiatych aj sedemdesiatych rokoch a ako sa zdá, ostávajú s nami ďalej. Pozrime sa teda, ako s nimi vykúzliť krásne ja na dnešný deň :)

Legíny sú príjemne praktické

Základné rozhodnutie pri kúpe legín je výber druhu, bežne zoženiete legíny džínsové, latexové, riflové, ale aj zateplené, vhodné na zimu. Doladiť legíny môžete naozaj s množstvom vecí, ale pozrime sa na dobré kombinácie a najmä, čomu sa vyhnúť, aby ste nepôsobili ako  módy dislektik.

Legíny farebné extravagantné BienaModaNajskôr na čo pri legínach zabudnite

Doteraz všetci vyhlasovali, že legíny sú aj iba pre štíhle. Pozrite sa na tieto modely a uznáte, že ak je dobrý strih, do legín môžu ísť aj pekné dievčatá s pravými ženskými bokmi. Čo však väčšinou ku legínam nesadne je vypasované tričko, budete sa nie len cítiť ale aj vyzerať úplne "upnuto". Voľnejší top naopak opticky vyváži obtiahnuté legíny. Ak ste skôr menšej postavy, nepreženťe to s dĺžkou topu k legínam, opticky vás to ešte skráti a efekt legín je fuč, cekový dojem .... "malý". Zvoľte taký vrch, ktorý bude siahať maximálne do polovice stehien. Jednofarebná tunika lebo zvislé pruhy by vám mohli pomôcť vyzerať vyššie. No a vy šťastné, či máte centimetrov nazvyš, prosím, neváhajte s pestrými, výraznými kombináciami. Potešíte seba aj okolie.

Pripomeňme si ale pre istotu, že legíny nie sú vhodné do divadla (ani s drahou blúzkou a vysokými opätkami) a legíny, ktoré sú pančuchového materiálu, teda poriadne priesvitné, by ste nemali von vziať bez dlhšieho trička, topu či sukne. 

 

Legíny a tunika - na istotu

Častá kombinácia, tzv. voľba na istotu, je k legínam tunika. Výber tuník je naozaj veľmi široký. Poďla postavy zvoľte vhodnú dĺžku, šírku alebo skôr voľnosť a farba je už  na vás. Ak máte legíny v klasických farbách bez vzoru, kľudne voľte krásne pestré výrazné farby alebo aj top so vzorom. S touto kombináciou za jeden deň zvládnete aj prácu, aj posedenie s priteľmi, nákupy alebo aj uvoľnenejší spoločenský večer. No a určite aj vám známou klasikou k legínam je úzky pletený sveter. Skúste ho prepásať voľným štrasovým opaskom alebo na jednofarebnom pulóveri nechajte vyznieť výrazný, dlhý náhrdelník. V takom prípade opäť voľte klasické farby legín a tlmenejšie farby topu.

 

Legíny so vzorom BienaModa

No a v zime môžete okoloidúcich mužov rozohriať osvedčenou kombináciou čiernych legín, kozačiek a rovnako tmavej tuniky. No a ak obľubujete maximálny efekt, vyberte si pestrofarebné legíny so vzormi, námetmi z filmov, či komixov. Muži vám ich ísto budú "čitať", len skombinovať ich je už náročné. Pri extravagantných kúskoch ani neplatí klasický prístup, doladiť ich s niečim jednofarebným, ale práve naopak extravaganciu ešte znásobiť pestrým topom, no pozor na fafebné kombinácie, ktoré spolu nešli nikdy, nejdú stále a verte nám, nepôjdu spolu ani za 10 rokov.

 

Legíny na športovo - pestrejšie

Klasické legíny boli v nedávnenj minulosti hlavne doménou fitness a športových outfitov. Ak si ich ženy "vyniesli von", kombinovali tenisky, či mikiny alebo bundičky s kožušinou, dnes ale môžete ísť do pestrejších možností, farebnejších a legíny urobiť "hlavnou postavou" vášho oblečenia. Stále však ostanete v pohodlnom, športovom štýle, ktorý vám umožní cítiť sa dobre počas všetkých aktívit dňa.

Kožené legíny BienaModaKožené legíny

Kožené legíny sa tak isto skvelo kombinujú, môžete v nich pôsobiť elegantne, ale aj šporotovo. Sú módne celý rok a skvele sa hodia k vrstveniu. Pozdvihnú aj obyčajný a jednoduchý outfit a pomocou malej zmeny, napríklad namiesto tenisiek si nahodíte "štekle", sa zmení celkový ráz oblečenia. A klasická koža ostane vždy in. Kožené legíny si rozumejú s výraznými a neónovými farbami, zvieracím, či dokonca maskáčovým vzorom. Skúste skombinovať aj s balerínkami alebo kotníkovými topánkami.

 

Legíny na záver stručne

Legíny si vyberte ku športovo-elegantným šatám, tunike, dlhšíemu tričku (nie obtihanuté a nie s krátkym rukávom) alebo pleteným pulóvrom. Rozpoznajte, ktoré legíny sú hlavne športové - vhodné na fitness, beh, aerobic a inliny. Legíny však vďačne skombinuejte aj s každodenným outfitom, vyberte zo šatníka vkusné topy a nezabudnite na primerané vysoké topánky na opätku.

Legíny s modernou tunikou

Legíny s modernou tunikou

Legíny v džínsovom prevedení môžu mať aj chutné vrecká na zadku

Legíny v džínsovom prevedení môžu...

Vzorované legíny doladené s tunikou

Vzorované legíny doladené s tunikou

Neobvyklý severský vzor na legínach - buď originálna!

Neobvyklý severský vzor na legínach...

Termo legíny a vo vzore pre pekné dievčatá s pravými ženskými bokmi - chic, však?

Termo legíny a vo vzore pre pekné...

klasické legíny, ale s vysokými bokmi

klasické legíny, ale s vysokými bokmi

Alebo dáte prednosť týmto pekným legínam s nápadito umiestnenými zipsami?

Alebo dáte prednosť týmto pekným...

Extravagantnejšie legíny s potlačou "lebky", doladené s jednoduchou tunikou

Extravagantnejšie legíny s potlačou...

Primeraný, decentnejší vzor na legínach

Primeraný, decentnejší vzor na...

Alebo môžete dať capuccino kožené legíny

Alebo môžete dať capuccino kožené...

Zaujímavé vsadky na bokoch legín, budete IN-á

Zaujímavé vsadky na bokoch legín,...

Maskáčový vzor letí - aj na legínach

Maskáčový vzor letí - aj na...