Vitajte vo svete Biena Moda    0948 12 12 48   info@biena.sk

Úvod Blog Viete zladiť oblečenie so šperkami?

Viete zladiť oblečenie so šperkami?

Pripravujete sa na ples? Určite pred vami stojí obrovská dilema – aké plesové šaty si na vziať na seba, ale aj aké šperky si vybrať na doplnenie celkovej vizáže. A vlastne tu nejde len o ples, šperky sú našim dennodenným spoločníkom, poďme sa pozrieť na to, ako ich skombinovať s pracovným, či všedným outfitom. Nie je to úplne jednoduché, ide o umenie, ktoré vyžaduje talent i tréning.

 

Pri kúpe šperkov sa riadime tým, čo sa nám páči, ale pri ich nosení by sme sa už mali riadiť istými pravidlami. Možno sa vám páčia rôzne štýly a materiály, ale nie vždy je možné ich vzájomne kombinovať. Dôležitejšie ako nasledovať najnovšie trendy je zladiť sa príjemne, ale nie gýčovo. Výber šperkov a ich spojenie s outfitom hneď poukáže na váš vkus, či úplnú bezradnosť. Tak ako ich vlastne nosiť a kombinovať?

 

Menej je viac...

Šaty a šperky sú pre ženy nerozlučná dvojica, ale netreba to s nimi preháňať. Nemusíte sa predvádzať, čo si môžete dovoliť a koľko krásnych doplnkov máte. Postačia vám dva, maximálne tri doplnky.

Vždy si vyberte len jeden výrazný prvok

Ak ste sa rozhodli pre majestátny náramok, nemusíte pútať pozornosť ďalšími výraznými doplnkami. Pri použití neprehliadnuteľných dlhých náušníc si už nedávajte žiadny doplnok na krk. Ak máte bohato zdobený náhrdelník, ostatné doplnky vrátane náušníc by mali byť jemné. Ak váš outfit pozostáva z asymetrických, výrazne vzorovaných, alebo farebných šiat, pri výbere šperkov buďte striedme a držte sa pri zemi.

 

Vyhnite sa miešaniu materiálov

Zlato by ste nemali kombinovať so striebrom, ani s inými kovmi. Ak to ale namiešate vkusne, bude vidieť, že v tom „viete chodiť". Ideálne bude, ak si budete vyberať podobné farby kovu a odtiene kamienkov či korálikov prispôsobíte tónu šiat alebo ďalších doplnkov (kabelky, rukavičky, šál). S intenzitou lesku odporúčame nepreháňať..

 

S farbami to nepreháňajte

Pri slávnostnom aj bežnom nosení platí – tri farby a dosť. Ak si obliekate viacfarebné šaty, doplnky a šperky by mali kopírovať odtiene vašich šiat. Jednofarebné šaty môžete doplniť jedným tónom s nimi ladiacim (zlaďujúcim) ale aj doplnkom v kontrastnom odtieni (trendy vo farebnosti šperkov), ktoré vášmu outfitu dodajú ten správny šmrnc a doladia váš výzor do dokonalosti.

 

Podľa výstrihu zvoľte dĺžku náhrdelníka

Náhrdelníky v klasickej dĺžke môžete nosiť ku všetkým typom výstrihov. Tzv. "obojky" (chokery) vyzerajú dobre s koktejlkami bez ramienok alebo s hlbokým výstrihom. Korále s dĺžkou nad 70 cm si môžete vybrať k šatám bez výstrihu.

Náušnice vyberajte starostlivo

Náušnice vo forme predĺženej slzy sa hodia hranatej tvári, predĺžia a zaoblia vám tvár. Ak máte tvár okrúhlu, vyhýbajte sa malým i veľkým náušniciam v tvare kruhu. Výrazné náušnice vyniknú, ak máte zopnuté vlasy do uzla alebo drdola. Ak ste sa rozhodli ísť do spoločnosti s rozpustenými vlasmi, stačia vám len nenápadné náušnice.

 

Používajte brošne

Brošňa vám pomôže celý outfit oživiť. Použite ju v klope saka, na tričku, alebo kabáte, či šále. Nápadnú brošňu môžete použiť aj na jednoduché šaty, v tom prípade sa však vyhýbajte náhrdelníku.

 

Šperky voľte podľa šiat a svojej osobnosti

Vždy si najprv vyberte šaty, až potom k nim dolaďte doplnky. Nikdy to nerobte naopak. Nenechajte svoju osobnosť zatieniť tým, čo máte na sebe. Chváliť by mali v prvom rade vás, až potom pekné šaty, šperky, či doplnky.

 

Pravidlá sú na to, aby sa (ne)porušovali

Ak máte skvelý vkus a nebojíte sa originality, môžete si pokojne dovoliť pár pravidiel štýlovo porušiť. Ak máte problém s dolaďovaním šperkov, existujú rôzne sety zlaďujúcich náušníc, náhrdelníka a náramku, ktoré môžete kúpiť rovno vo forme celej kolekcie. Ak si trúfate, môžete sa riadiť aktuálnym trendom - vziať si zakaždým z kolekcie len jeden prvok, doplniť ho inými šperkami a podtrhnúť tak jeho aj svoju jedinečnosť. Takto najlepšie prejavíte svoj módny inštinkt aj v oblasi šperkov.

 

Nezabúdajte, že menej, je niekedy viac a v jednoduchosti je krása. Tak buďte za dámy a zabavte sa ako sa patrí!

romantický prívesok k výnimočným šatám

romantický prívesok k výnimočným...

veľmi elegantný prívesok s retiazkou, ktorý nádherne podporí váš outfit či makeup

veľmi elegantný prívesok s...

žiarivé náušnice na každú príležitosť

žiarivé náušnice na každú...

výnimočné náušnice v elegantnej farbe šampanskej zlatej

výnimočné náušnice v elegantnej...

set šperkov v elegantnej darčekovej krabičke

set šperkov v elegantnej darčekovej...