Vitajte vo svete Biena Moda    0948 12 12 48   info@biena.sk

Úvod Blog Módne inšpirácie - kožené nohavice

Módne inšpirácie - kožené nohavice

Kožené nohavice budú vždy trendy. Častejšie po nich siahame v prechodnom období, na jar a v jeseni, ale obliecť s ich môžete kedykoľvek máte chuť. Našli si miesto v našich šatníkoch a vďaka nim vieme skombinovať sexi outfit, ktorý zaujme na prvý pohľad. Kožené nohavice či legíny už nie sú len v tradičnej čiernej, ale môžete si ich zaobstarať aj v rôznych zaujímavých odtieňoch. Miluje ich každá žena a radi sa s nimi vyhrajú aj svetoví módni tvorcovia.

V dámskej móde po kožených nohaviciach najprv siahali len mladé rebelky, ktoré sa chceli odlíšiť, ale v súčasnosti je v ponuke množstvo tipov a strihov v serióznejšej podobe, preto si ich už obliekajú dámy v akomkoľvek veku. A vôbec nemusíte byť ultra štíhla, aby ste si ich mohla dovoliť. Ak váš zadoček, alebo stehná nie sú úplne ideálne, zamaskovať ich môžete napríklad dlhším kardigánom. Aj keď sa bavíme o kožených nohaviciach, môže ísť aj o koženkové v koženom vzhľade.

 

Skinny či legíny?

V prvom rade čo najužšie – je na vás, či si vezmete skinny, alebo radšej siahnete po legínach. Kombinovať ich môžete akokoľvek, ale myslite na to, že už nohavice v koženom vzhľade sú sami o sebe výrazným prvkom, najmä ak si vyberiete lesklú variantu. Preto sa radšej vyhnite extravagantným doplnkom. Vyberte si ich podľa do toho, do akého štýlu sa chcete štylizovať – popová princezná, drsná motorkárka alebo glamour lady ;-)

 

Pletenina a koža?

Kožené nohavice vyzerajú skvelo k pleteným veciam. Huňatý sveter v zime s nimi vytvorí výnimočný kontrast. Pokojne môžete s nohavicami experimentovať, vrstviť na nich rôzne zvršky, ale ďalšej koži sa už radšej vyhýbajte. Inšpirácie, ako a čo si doladiť ku koženým nohaviaciam nájdete aj v tomto článku.

 

Čo s topánkami?

V suchých dňoch môžete pokojne siahnuť aj po teniskách, v chladnejších dňoch sú ale najlepšou voľbou kotníkové kozačky na opätku. Ideálne sú lodičky na vysokom opätku, ktoré vás opticky zoštíhlia. Ak v opätkoch dlho nevydržíte, pokojne si obujte aj balerínky.

 

Top a kožené nohavice

Obľúbenou klasikou ku koženým nohaviciam je obtiahnutý top. Nemusíte sa ale báť skombinovať nohavice s voľnou tunikou, košeľou či blúzkou. Ideálne, ak ich jemne stiahnete úzky opaskom. Výborne k nim vyzerá sako, je na vás, či zvolíte obtiahnutý alebo voľnejší strih. Ku koženým nohaviciam si môžete obliecť aj riflovú alebo koženú bundičku do pása, alebo pletený kardigan či kožušinovú vestičku.

 

Aké farby?

Ak chcete mať „drsňácky look“ siahnite po čiernych, ak ste vášnivá, vezmite si červené, ak chcete pôsobiť elegantne, oblečte si biele nohavice. Nič ale nepokazíte ani inými farbami či už v matnom alebo lesklom vzhľade.

 

Hodia sa šperky?

Určite áno, ale kombinujte ich s citom. Ak sa naladíte do čiernej farby, šperky zo striebra budú tým pravým orechovým. Ak chcete pôsobiť drsnejšie, zvoľte mohutnejšie a výraznejšie doplnky, ak koženými nohavicami len chcete zdrsniť inak jemný „look“, siahnite po jemnejších šperkoch.

štýlové nohavice v koženom vzhľade

štýlové nohavice v koženom vzhľade

exkluzívne nohavice v koženom vzhľade

exkluzívne nohavice v koženom vzhľade

nohavice v koženom vzhľade

nohavice v koženom vzhľade

exkluzívne kožené nohavice s výšivkou

exkluzívne kožené nohavice s...

Módne nohavice v koženom vzhľade so zipsami

Módne nohavice v koženom vzhľade so...

exkluzívne nohavice v koženom vzhľade s vysokým pásom

exkluzívne nohavice v koženom...

neodolateľné kožené nohavice so šňurovaním

neodolateľné kožené nohavice so...

Originálne nohavice v koženom vzhľade s výšivkou

Originálne nohavice v koženom...

Nohavice v koženom vzhľade s ozdobnými zipsami

Nohavice v koženom vzhľade s...

Módne nohavice s koženými vsadkami

Módne nohavice s koženými vsadkami